FFI -כאשר המחיר מתנתק מהערך

By | פברואר 5, 2019

הקדמה

ראשית לפני שנתחיל לכתוב על הרעיון נציין שהקרדיט מגיע לאמיר דב מלבונטין קפיטל שהוא חבר טוב ואנליסט סופר מוכשר שסיפר לי על הרעיון לפני מספר חודשים.
גם כאשר לוקחים בחשבון שבבורסת הAIM בלונדון יש הרבה סיפורים מוזרים הסיפור של FFI.L הוא כנראה המוזר ביותר שנתקלנו בו עד כה. חברה שהונפקה רק לפני שנה וקצת במחיר של 150 פני נסחרת במחיר של 20 פני בימים אלו, או ירידה של 87% ממחיר ההנפקה. מה שעוד יותר מוזר שעל אף שהייתה פגיעה מסוימת בעסק, זה אולי הצדיק ירידה של 20% במחיר המניה מיום ההנפקה. פעמים רבות משקיעי ערך אוהבים להשקיע בחברות שבהם המחיר ירד יותר מהערך. אני לא אהיה שוטה אם אגיד שבמקרה של FFI המחיר של החברה בבורסה לא ירד יותר מהערך הוא פשוט לא קשור לכלום- לא לערך, לא לתזרים. זהו פשוט מספר שרירותי שבו המניה נסחרת. במידה ולא מדובר בהונאה , זו החברה הזולה ביותר ש נתקלתי בה זה שנים רבות וישנה אפשרות למספר מכפלות של כסף. כמה פעמים נתקלתם בחברה שנסחרת במכפיל EV/EBIT של פחות מ2, עושה תזרים יפה ויש לה מזומן נטו בקופה?

מי זאת FFI

העסק המקורי
עד כמה שזה יכול להישמע אבסורד, לאחר מחקר רב שעשינו אני חושב שמדובר בעסק די טוב שפועל כבר יותר מ65 שנה. החברה רושמת Completion Bonds שהוא סוג של ביטוח. כאשר מפיק עצמאי רוצה לעשות סרט הוא מתחיל בתהליך של כתיבת תסריט, גיוס שחקנים, מציאת מקום לצילומים. בשלב מסוים המפיק נזקק למימון לעשיית הסרט ואז הוא פונה לאנשים פרטיים או למוסדות שמוכנים לתת מימון להפקת הסרט תמורת שיתוף ברווחים עתידיים. הבעיה שהפקת סרט בזמן ובתקציב המוגדר מראש, זה תהליך לא פשוט שבמהלכו צפויים לא מעט תקלות, כמו מחלות ושביתות של שחקנים, תקלות בלוחות זמנים בגלל חוסר מקצועיות של הבמאי וכו…ופה FFI נכנסת לתמונה, והיא מבטיחה (לוקחת על עצמה את הסיכון) שהפרוייקט יסתיים בזמן ובתקציב שהוגדרו מראש. אין ל FFIשום התחייבות להצלחת הסרט והיא אחראית רק לליווי הפרויקט וסיומו המוצלח.
החברה מלוה בשנה סביב 150 פרויקטים כאשר משנת 2008 החברה ליוותה יותר מ1700 פרויקטים בהצלחה גדולה. בגלל המנגנון שמאפשר לחברה גם לבטח את עצמה מפני אירועים מסוימים אצל מבטחי משנה וגם בגלל שיש לה יכולת לגבות את החריגות בסיום הסרט ולזכות בחלק מכספי התמלוגים החברה רושמת הפסדי פרמיה זניחים ביותר. כלומר מה שאני אוהב שקיימים מספר שכבות הגנה גם אם הפרייקט חורג מהתקציב.
מהמחקר שעשינו אנו משוכנעים שFFI זוכה לחפיר מאוד חזק בתחום של Сompletion Bonds (בטוחות לסרטים) והרבה מוסדות פיננסים לא יעבדו עם המפיק אם FFI לא בתמונה. חשוב גם להבין שהעמלה ש FFI גובה, נמוכה מאוד -סביב 2 אחוז ולכן ברור הצורך בשירותי החברה.

מה הבטיחו בהנפקה?

כאשר המחיר יורד כל כך בחדות שנה אחרי ההנפקה ברור שמשהו פה לא מריח טוב. הרי החברה עשתה Road Show רק לפני שנה וחצי אז איך אנשים שהיו מוכנים לשלם 150 פני לפני שנה וחצי מוכרים היום ב20?
החברה הגדירה את עצמה במסך ההנפקה:
Profitable, cash generative core business, with high barriers to entry:
ואלו התוצאות של הביזנס העיקרי בשנים של לפני ואחרי ההנפקה של תחום הביטוח (Completion Bonds)

H1 2019 2018 2017 2016 2015 2014
16,837,358 39,527,383 37,564,994 35,569,990 50,848,653 43,197,639

Revenue

1,427,423 13,695,764 9,968,935 3,035,130 9,861,445 6,947,136 Income from operating activities

8.5%

34% 26% 19.39% 19.39% 16.08%

Margin

אפשר לראות מהטבלה שלא קרה משהו דרמטי בשנים לאחר ההנפקה. חשוב להבין שיצירת סרטים יכולה להיות עסק תנודתי וללא ספק החציון הראשון של 2019 לא היה מרשים במיוחד. אבל עדיין החברה רשמה רווח סביר גם בתקופה הזאת. בנוסף החברה כתבה בדוח החציוני : The Group Pipelines Shows more larger budget titles likely at H2 2019
הסיבה העיקרית שבגללה החברה נרשמה למסחר היא, לקנות חברות שקשורות לעשיית סרטים -בעיקר עריכה, ביטוח לשחקנים, הפצת סרטים ושינוי פורמטים, לנצל את הקשרים שיש להם בתעשיה ולהשביח את החברות האלו. ללא ספק ההנהלה עמדה בהבטחה זאת כאשר מסוף שנת 2017 הם רכשו 5 חברות בתשלום מזומן מראש של 30 מיליון דולר וEarn Outs נוספים כתלות ברווחי החברות

אז מה קורה פה?

אני חושב שהסיבה הראשונה לירידה במחיר המניה הוא שהחברה אינה מסוגלת לעמוד בתחזיות שהם נותנים. כלומר היו להם כבר 2 פספוסי תחזית במשך שנה וחצי שהם נסחרים. סיבה נוספת היא שיש איום מסוים שהרבה מהפקות שנעשו בעבר על ידי מפיקים עצמאיים נעשות היום תחת המטרייה של נטפליקס ואמזון. לאחר מחקר רב שעשינו בקרן קפלר לגבי נקודה זו, אנו חושבים שזה יותר שינוי זמני והוא לא יוביל לכך שכל ההפקות יהיו אצל חברות הסטרימינג – תוכן זה עסק יקר וגם נטפליקס רוצים להרוויח מתי שהוא. כנראה הם יעדיפו לרכוש תוכן מוצלח מאשר להשקיע בזה בעצמם אם תוצאה אינה מובטחת. גם מהשיחות שעשינו עם משקיעים שנפגשו עם ההנהלה קיבלנו רושם שעל אף שההנהלה הופתעה מחדות השינוי, זה לא מצב קבוע אלא יותר שינויים זמניים. הם די בטוחים שיקבלו שוב פרויקטים גדולים בעתיד.
דבר נוסף חשוב לזכור שהחברה נסחרת בלונדון כאשר ההנהלה יושבת בלוס אנג’ילס ופחות זמינה למשקיעים האירופיים ובנוסף בסיס משקיעים כלל קרנות גדולות שההשקעה הזו הייתה חלק קטן בתיק שלהם וכנראה הם יוצאים משם ,מה שגרר לחץ מחירים נוסף.

אז מה קונים?

החברה נסחרת בשווי שוק של 40 מיליון דולר כאשר לחברה יש מזומן עודף של 15 מיליון דולר. החברה הרוויחה רווח מתואם לפני מס של 6 מיליון דולר או רווח נקי של 4.5 מיליון אחרי תשלום מס בחציון שהסתיים בספטמבר 2018. בסבירות גבוהה מאוד החברה תרוויח יותר במחצית השניה של 2019 ולפי שיחות של עם אנליסט שמסקר אותם מליברום, הם צפויים להרוויח סביב 16 מיליון רווח לפני מס בשנת 2019. הנהלת החברה חושבת שהם יעמדו במספר הזה בסבירות של 90% בערך. אם נניח שהם ירוויחו רק 14 מיליון לפני מס, ישלמו 25% מס נקבל שהחברה יכולה להרוויח סדר גודל של 11 מיליון דולר בשנה לא חזקה. כלומר החברה נסחרת במכפיל פחות מ4 ואם ננקה מזומן במכפיל פחות מ2.5 .
מציפיות האנליסטים ומשיחות עם החברה הרווח צפוי לעלות בשנים הקרובות ולכן כנראה אנו משלמים היום מכפיל פחות מ4 על חברה עם ציפיות לעליה ברווח, בלי חוב, שלא קשורה באופן ישיר לפעילות כלכלית וזוכה לרוח גבית מאוד חזקה בחלק מהפעילוית שלה כמו עריכות סרטים למשל.

מה הסיכונים

את האמת, אני חושב שבמחיר הנוכחי הסיכון העיקרי שההנהלה תתייאש משוק ההון ותהפוך את החברה לפרטית. אומנם נקבל פרמיה כנראה אבל בטח לא כזו שמשקפת את הערך הכלכלי הסביר של החברה. יש גם כנראה סיכון קצה של מחיקה מהמסחר בלי הצעת רכש – ואז לא בטוח שנרצה להחזיק בחברה פרטית.
לי אישית קשה לראות במחירים הנוכחים איך אפשר להפסיד כסף אלה עם כן הסיכון של נטפליקס גדול בהרבה ממה שחשבנו וכל הרכישות שחברה עשתה בשנה האחרונה היו כושלות. שוויה של החברה היום פחות מסך הרכישות ומזומן שבקופה. אז ברור שהשווי של העסק העיקרי הוא לא אפס ולכן אני מקווה שעוד אנשים בשוק יבינו זאת. הנהלת החברה גם מאוד מאוכזבת מביצועי החברה ורשמו בדוח החיציוני:
“The Board is clearly disappointed by the company’s poor share price performance since IPO and is committed exploring the options to address this issue”
מאז הדוח מניות החברה ירדו עוד 30% אחוז בערך ולכן יהיה מעניין לראות את אלו צעדים ההנהלה תציג בעדכון במרץ.

חשוב לציין שאיני לא יועץ השקעות ומרבה לטעות בניתוחים שלי. בנוסף לי ולקרן קפלר יש אחזקה בחברת FFI.

27 thoughts on “FFI -כאשר המחיר מתנתק מהערך

  1. גידי

    היי תודה, נשמע מעניין. יש לכם אחזקה במנייה זו?
    תודה רבה

    Reply
    1. גיא

      גידי לא נעים לומר אבל מה זה מעניין אותך אם הם קנו או לא? זה מה שיגרום לך לקנות? עצוב שכך אנשים משקיעים פה. ואם תקרא את גילוי הנאות שלהם תגלה את המשפט הבא:

      “בנוסף לי ולקרן קפלר יש אחזקה בחברת FFI.”

      מאוד מומלץ שתעשה מחקר אישי ולא תסתמך על אף אחד אחר גם אם הוכיח את עצמו בעבר.

      Reply
  2. גיא

    המסקנה שלכם לגבי נטפליקס היא מאוד חלשה ולדעתי זה הסיכון העיקרי קדימה, המודל הישן של נטפליקס היה רכישת תוכן עד שהיא לקחה נתח שוק גדול ואז הפסיקה עם זה, אין סיכוי שיחזרו לעבר ואם זה יהיה דומה לאמזון הם לעולם לא ירוויחו כסף אלא יקבלו פשוט תמחור לפי מכפיל מכירות.

    נקודה נוספת היא שהרבה יוצאים מהפצה והעוברים להפקה.
    https://www.screendaily.com/features/five-big-questions-facing-the-uk-film-industry-in-2019/5135448.article

    החולשה שלהם השנה היא בגלל הסקנדל של הארווי ווינשטיין שהיה לקוח גדול שלהם ולכן התוצאות החלשות בחציון. אני מניח שזה נרגע ולכן הצפי לחציון שני יהיה חזק יותר חבל שלא ציינתם את זה… המסקנה שלכם שאין סיכון כביכול למעט מה שציינתם היא מאוד בעיתית. החברה נסחרת לפי שווי של 40 מיליון דולר אל מול מאזן של 60 מיליון. אבל 35 מיליון זה מוניטין שנוצר מרכישות ומאחר ולחברה אין היסטורית רכישות מוכחת שום דבר לא מבטיח שהרכישות תתבררנה בהמשך כמוצלחות. אז שורה תחתונה יש סיכון מסויים כי אתה נסחר עדיין הרבה מעל ההון המוחשי ואני יוצא מתוך הנחה שה-Intangible שווים את השווי שהם כתובים.

    לא כל דבר שיש לו 20% משווי השוק במזומן וירד ב-80% הופך לנתק בין הערך למחיר.

    Reply
    1. מרק Post author

      אני חושב שהמסקנה לגבי נטפליקס היא נכונה בהתבסס על המון מחקרים שקראתי ושיחות שניהלתי עם בכירים התעשיה
      אתה צודק כמובן לגבי הסקנדל זה מה שפגע בהם ואמור לפוג בחציון ה2
      אין קשר למאזן. אני חושב שכוח הרווח של החברה גבוה בהרבה מהשווי שבו נסחרת המניה – חשוב לזכור בכל השקעה יש אלמנט של חוסר ודעות אבל בהתבסס בנתונים שחקרתי עליהם מדובר ללא ספק בהימור אסימטרי מובהק לטובתנו

      Reply
      1. גיא

        אין מה לחשוב כי עובדתית זה לא המודל של נטפליקס והקלישאה (תסלח לי) הזאת של “דיברנו עם בכירים בתעשייה” נשמע קשקוש. איזה בכירים דיברת? דיברת עם מישהו בנטפליקס שאמר את זה? או שדיברת עם עובדים של חברות שעומדות למות בגלל השינוי הזה? אתה כותב אנליזה תביא את הנתונים המהותיים שנשכיל מהערך המוסף שתיתן, אחרת למה הבלוג הזה קיים?!

        ראיתי גם שצייצת בטוויטר “the most mispriced security in the world” אני מבין שאתה מנסה לקדם את הפוסט שלך אבל בתור מנהל קרן לא ברור מה ההגיון לרוץ ולספר על חברה שקנית ועוד לא סחירה, לכל העולם ולהקתו, האם לא יהיה נכון עבורך ועבור השותפים שלך לשמור על הרעיון קרוב לחזה בכדי שלא יעלו את המחיר ואז לא תוכל כבר לקנות אם תגייס עוד כסף?

        לגבי מה שאמרת אין קשר למאזן, זה הדבר הכי הזוי ששמעתי ממישהו שמנהל כסף של אחרים.

        Reply
        1. מרק Post author

          גיא אני לא רוצה לענות לך בצורה בוטה באמת שלא.
          המודל של נטפליקס הוא ברור לכולם לא צריך להיות גאון – אני חושב שיש מספיק מפיקים עצמאים שימשיכו לעשות סרטים על זה אין ויכוח
          לגבי מאזן ברור לי שאתה פשוט לא מבין איך תמחור עסקים עובד אז לפני שניכנס לויכוח שנוכל גם להפיק תועלת ממנו אני מזמין אותך לקרוא כמה ספרים על תמחור חברות כמו הספרים של פיטר לינץ וגרינבלט. אחרי שתקרא אותם ממליץ לך לקרוא את הספר from graham to buffett ולהבין את המושג כח רווח

          Reply
  3. גיא

    אתה מנהל דיון רק אם מי שכותב לך כל הכבוד וכמה אתה חכם? או שאתה מנהל דיון אם מי שגם חושב אחרת ממך? כי זה נשמע שאתה נעלב.
    בכל מקרה, אתה יכול לענות באיזו צורה שאתה רוצה בוטה או לא אבל עובדתית לא ענית לשאלות שלי התחמקת מהן. הן עדיין למעלה ומחכות ממך לתשובה. משעשע שאתה מנסה ללמד מה זה כח רווח, בסיכום השנה שלך מחוץ להייטק כתבת “עברתי על חלקים גדולים מהספר Security Analysis” אני ממליץ שתשב ותקרא את כל הספר ולא רק חלקים גדולים לפני שאתה מנסה ללמד מישהו על כח רווח.

    אז נחזור להיות עניינים, לצד כח הרווח יש את מרווח הבטחון (בטח פיספסת בחלקים הגדולים שקראת) מרווח הבטחון הוא ההגנה שלך מפני הטעויות שלך כאנליסט, התפתחות שונה ממה שחשבת או שמה תתברר איזו שהיא הונאה או משהו דומה (דיי שכיח בשוק ה-AIM). במילים אחרות, מה שאתה מחשב ומתייחס אליו זה כמה מזומן העסק ייצר לאורך חייו וזה חלק מאוד חשוב אין חולק, אבל זה רק צד אחד של הערך שתקבל! אתה מתעלם ממרווח הבטחון למקרה שזה לא יקרה. אף אחד לא טען שההנחות שלך לא יהיו נכונות והעסק יכול לחזור תיאורטית לייצר תזרימי מזומנים גדולים כמו בעבר, אבל, אם זה לא יקרה מרווח הביטחון שלך לא באמת קיים. וזאת הנקודה שלי. אז אתה יכול לזלזל בנקודה המאזנית שלי או שאתה יכול לחשוב לפני שאתה מגיב ולענות בצורה עניינית בנוגע לחברה. לדוגמה, יכולת להיות נחמד ולכתוב שהמנכ”ל מחזיק 30% מהחברה וזה מגדיל את הבטחון שכן הוא יפסיד המון ולכן יעשה הרבה בכדי שההשקעות יעבדו, זה היה תורם הרבה יותר לקוראים שלך…

    בכל מקרה אם אתה לא אוהב ששואלים שאלות מעבר לשבח אותך זה גם בסדר תגיד ולא אכתוב 🙂

    Reply
    1. מרק Post author

      לא אני ממש אוהב לנהל דיון עם מי שלא מסכים איתי – להיפך התגובה האחרונה שלך מראה על הבנה ואני יכול להשיב ענינית
      יש המון אספקטים שלא כתבתי עליהם בגלל שככל שמאריכים בפוסט זה גורם לקוראים ללכת לאיבוד. אגב אני מאוד מסכים איתך שכל אחד חייב לעשות את השיעורי הבית שלו ואני רק מביא את הנקודות העיקריות. צודק הייתי צריך לציין שיש אחזקה גדולה של בעל עניין
      לגבי הגנה מאזנית – ברור שאם הייתי קונה את העסק מתחת למזומן היה לי יותר מרווח בטחון. בעסקים שהם assets light לרוב זה לא המצב ולכן נצטרך לבחון את כח הרווח ובתזרים . אני חושב שFFI מאוד זולה על כוח רווח שיהיה לה בשנים הקרובות. השאלה שאני שאלתי האם בעוד שנתיים החברה תוכל להרוויח לפחות את מה שהיא מרוויחה היום? והאם בעוד חמש שנים? אני חושב שכן בגלל זה אני משקיע בחברה. יכול להיות שיבואו אנשים ויגידו שהתעשיה של מפיקים עצמאים מתה והרווח של החברה ירד ואם זה אני לא מסכים.

      Reply
      1. גיא

        מרק, יצא לכם לדבר עם החברה ? בהקשר של התפטרותו המידית שהייתה של סמנכל הכספים?

        ואשמח לשמוע אם שאלתם או יש לכם דעה על הנושא שהמנכל במסגרת ההנפקה עשה אקזיט נחמד http://otp.investis.com/clients/uk/film_finances_inc/rns/regulatory-story.aspx?cid=2228&newsid=888925
        לא ביגדיל וגם לו מותר לקחת קצת כסף הביתה אבל האחזקה הגדולה בחברה היא לא כל הונו מה גם שעשה אקזיט ב-150 פני ועכשיו שהמניה ב-20 לא קונה מניה אחת למרות שטוען שביצועי המניה מאכזבים… מוזר משהו לא?
        .

        Reply
        1. מרק Post author

          כן דיברנו על הנושא של הסמנכייל – הבנתי שזה היה סוג של פיטורים בגלל שלא היו מרוצים מכל ההתנהלות של ניהול משקיעים שזה היה בתחום אחריותו
          לגבי הרכישות שאלה מצוינת – דיברתי עם דויד שאחראי על התחום של IR הם לא יכולים לקנות בגלל הנושא של הפלואט ומקסימום אחזקה של בעלי משרה
          כנראה גם לא יכולים לעשות ביבק אבל זה עוד בבחינה
          אם התוצאות לא ידרדרו המניה לא תישאר במחירים האלו בודעות
          נראה במרץ יהיה עדכון
          קראתי פוסט מעניין של בחור שכתב בויק על החברה ופגש את כל ההנהלה כמה ימים בלוס אנגילס – הוא אופטימי מאוד מצד אחד מצד שני באמת יש דברים לשפר. לפי דעתו סטיב מנכ׳׳ל מאוד טוב מבחינה עסקית , לFFi שם חזק וחברות לא יעבדו עם מפיקים עם FFI לא בתמונה

          Reply
  4. גיא

    כל הנקודה של המאזן התעוררה מהסיבה שבפוסט תיארת מצב שהסיכון היחיד זה שהמנהל יקנה את העסק go under – זאת מסקנה שכיחה אצל הרבה מנהלים שנשענים על כח הרווח בלבד ושוכחים מה קורה כאשר התיאוריה של כח הרווח לא עובדת. זה סדרך כלל מוביל לשריפת מזומנים ובשלו להשחטת ערך ולכן כתבתי את נקודת המאזן.

    שיהיה בהצלחה.

    Reply
  5. דני שוורץ

    גיא, אמנם קראת קצת על החברה ונראה שיש לך דעה מוצקה לגבי השקעות, אך סגנון כתיבה מתריס כשלך לא הופך אותך לצודק או חכם, ואין יותר שמחים מאתנו לנהל שיח עם משהו שחושב אחרת, בכל רשומה ישנו כוכב מתריס שאוהב לחלק ציונים והכוונות, וזה בסדר מבחינתנו כל עוד השפה מכובדת.
    לגבי המאזן, מבחינתי חברה ללא חוב ועם מזומן בשווי של כ שליש משווי השוק, זה מרווח ביטחון מספק, הבנתי שבשבילך זה לא, וזה בסדר שנמשיך להישאר חלוקים.
    לגבי האינטגרציה, נכון להנהלה אין ניסיון מוכח באינטגרציה ובהחלט ישנו סיכון של אי הצלחה או הצלחה חלקית, למרות שבחציון הראשון ישנן הצלחות קטנות שכבר באות לידי ביטוי, בנקודה זו אני שם משקל על earn-out שבהסכמי הרכישה, אך פספסת את הנקודה המרכזית ברכישת העסקים האחרים והיא Cross-selling , האינטגרציה בסיפור הזה היא משהו ממש שולי, אך בכל מקרה זמנים יגידו האם זה עבד.
    לדעתי המסקנה שלך לגבי נטפליקס נכונה חלקית, מסכים איתך שנטפליקס לא יחזרו לאחור וכנראה שמחירי הפקת הסרטים ירדו, אך תמיד יישאר מקום גם להפקות מחוץ לנטפליקס ובסך הכל השוק הזה יגדל, מפיך נשמע כאילו אמזון השתלטו על העולם ואין ברשת אף חברה שמוכרת מוצרים ומרוויחה מזה כסף.
    אני שמח שאתה חושב “דיברנו עם בכירים בתעשייה” נשמע לך קשקוש, אבל סליחה אנחנו לא ממש חייבים לך הסבר עם מי דברנו ומה תוכן השיחות שביצענו, אנחנו מכבדים את הצד השני ולא תמיד הוא מעוניין להיחשף, תתייחס לזה איך שאתה רוצה, אבל דע לך אנחנו בקפלר מאמינים שהאנשים מבפנים הם אלו שיודעים את התמונה הרחבה ביותר ולכן נמשיך לשוחח עם אנשי מפתח בכל השקעה שאנו עושים.
    לסיכומו של עיניין קנינו את מניות החברה מאחר ואנו חושבים שנעשה פה כסף ואפילו הרבה, שיתפנו את קוראי הבלוג ברעיון ההשקעה הזה בעיקר בשביל לשמוע דעות מנוגדות, ויחד עם זאת אנחנו יכולים להמשיך ולהישאר חלוקים.

    Reply
  6. ערך בערך

    היי,
    ראשית, תודה על הסקירה וההשקעה בכתיבה והבאת הנתונים.
    אני חושב שלצפות מנטפליקס/אמזון ודומיהן לדלל את קצב הפקות המקור שלהן זה נחמד… אך האם יש לכך בסיס? האם נטפליקס/אמזון יהיו מוכנות לשלם עשרות ומאות מיליונים להפקות של אחרים?
    רק לאחרונה יצא לי לקרוא שנטפליקס שילמו סכום של 100 מיליון דולר (לזיכרוני) על כך שהסדרה “חברים” תמשיך להיות תחת השירות שלהם לתקופה נוספות.
    כלומר, שאלה שיש לשאול כאן היא כמה באמת יש היתכנות לכך שהפקות המקור לא ילכו והפכו להיות יותר ויותר ריכוזיות.
    אינני יודע את התשובה לכך – והאמת, נראה לי קצת ריסקי להעריך אלה אם כך היו נתונים ברורים למגמה בתחום מצד מפיקים גדולים כדוגמאת נטפליקס וכו’…
    אני מאמין שלכל דבר יש מחיר – גם למריצה יש מחיר, השאלה כמה הוא אטרקטיבי?
    לא הצצתי בספרי החברה, אך מהנתונים שהבאת כאן (מכפיל 2.5 בניכוי מזומן) נראה שהמחיר אכן מעורר אצלי את בלוטות העניין…. תודה!

    Reply
    1. מרק Post author

      הי ערך אני מסכים לגמרי עם התגובה שלך יכולתי לכתוב עןד המון על מה שחקרנו אבל מה שפוגע בחברה זה שני דברים -בעבר מפיקים עצמאים היו נשאנים בעיקר על ההפצה דרך DVD והיום יש פחות צריכת סרטים בצורה הזו זה ולכן עליה בסף הרווחיות של הסרט
      בצד של ההיצע -נכון יש את נטפליקס ואמזון אבל בעיקר הבעיה זה המעבר לסדרות. היום יש העדפה ברורה בתעשיה למשוך את הצופה למסך והדרך הכי טובה דרך סדרה ולא דרך סרט ולכן הירידה בביקוש להפקות מקור של סרטים
      אלו דברים לצד השלילה לצד החיובי יש ביקוש עצום לתוכן בעצם הכי גבוה אי פעם וזה צפוי לגדול באחוזים די מטורפים. החברה אגב עובדת עם נטפליקס על מספר פרויקטים והם מקווים לקשר בין מפיקים עצמאים שאותם הם מלווים לחברה
      בנוסף יש כנראה ביקוש די גבוה לשירותים הנלווים שאותם החברה קנתה ב2018 -כמו עריכה, ביטוח שחקנים והמרת פורמטים. תזכור שבמחיר של היום הביזנס המקורי בערך שלילי . מה שעוד חשוב להבין שFFI זה עסק קאפיטל לייט. סטיב המנכ”ל יכל להגיע לרווחיות מאוד גבוהה עם היה מצמצם עלויות כח אדם הרי גם היום המצב לא קטאסטרופה סך הכל ירידה מתונה בכמות הפרויקטים ואם הוא רואה פגיעה קונסיסטנטית בעסק למה לא לצמצם? אז לפי דעתו אנו ממש לא נמצאים בירידה תלולה ולכן הוא לא רואה צורך לפטר כח אדם איכותי -הוא אגב חושב שנטפליקס בסופו של יום יהיה מאוד חיובי לתעשיה שלו -אבל הוא מנכייל אז צריך לקחת את האמירות שלו עם הרבה מלח מצד שני הוא מחזיק 30 אחוז מהחברה

      Reply
  7. גיא

    דני חשבתי שמרק ואני יישרנו הדורים 😉 נראה שהיית חייב לפרוק מקווה שאתה מרגיש משוחרר עכשיו.

    בהצלחה עם ההשקעה.

    Reply
  8. גיא

    אני לחלוטין כותב משהו ענייני אז בבקשה לא להסתכל על זה כ”אמרתי לכם” כי חברה יורדת. להיפך חברה שיורדת בחדות תהווה הזדמנות ובלבד שלא השתנה כלום. אבל לי זה ברור שזה לא המקרה פה.

    באחת התגובות שלך כתבת – “אני חושב שכח הרווח של החברה גבוה בהרבה מהשווי שבו נסחרת המניה – חשוב לזכור בכל השקעה יש אלמנט של חוסר ודעות אבל בהתבסס בנתונים שחקרתי עליהם מדובר ללא ספק בהימור אסימטרי מובהק לטובתנו”

    ממש חבל שהשתמשת במילה הימורים כי הימורים עושים בקזינו לא בהשקעות. אבל אני מניח שהתכוונת שהכדאיות מנקודת מבט של סיכון / סיכוי היא אסימטרית.

    ואני שוב ממליץ שתשב לקרוא את כל הספר של גרהם ולא רק “פרקים נבחרים” בכדי להבין מה המשמעות של ערך. המוניטין פה כנראה ימחק בקרוב וכל ההשקעות הכושלות של ההנהלה ירדו לטימיון, מה שישאיר אותם עם נכסי אוויר. ואת המשקיעים עם הפסד עצום… עדיין אחרי הירידה החברה הזאת מקבלת מחיר שהוא מעל הנכסים המוחשיים שלה.

    שיהיה בהצלחה.

    Reply
    1. מרק Post author

      גיא אין קשר בין מה שאתה כותב לתמחור חברות. אני באמת לא רוצה להתנצח איתך אז שיהיה לך בהצלחה

      Reply
      1. גיא

        למה ללכת להתנצחות? למה שלילי? אין קשר בין מה שאני כותב לתמחור חברות? התחזית האסימטרית שלך היא תוצר של תמחור שחשבת שיש לחברה הזאת והיא כישלון מוחלט. אז תנסה לענות ענייני…

        Reply
        1. מרק Post author

          בדיוק אין קשר. מה כוח הרווח של FFi ? מה הקשר בכלל למאזן? מה פלוס נסחרת בשווי נכסים? או אולי סאפיינס ?
          אגב היו לא מעט חברות שירדו יפה אחרי שכתבתי עליהן ואנשים כבר כתבו תגובות דומות – בוא נמתין קצת לפני הפסק דין סך הכל עברו חודשיים

          Reply
  9. נועם

    זה היה לא צפוי. צניחה של 40 אחוז היום הורידו את התחזיות ל7.5-11 מיליון רווח לפני מס ל 2019 שזה ממש רחוק ממה שהשוק ציפה לו.. ההנהלה לא מפספסת הזדמנות לפספס. החברה בניכוי המזומן במכפיל הכי נמוך שראיתי ועדיין אין לי כרגע אומץ לקנות. וגם אם כן אז בטח פוזיציה קטנה.
    לא אומר שההשקעה הזאת לא תצליח אולי אפילו מאוד מהנקודה הנוכחית אבל זה מדהים איך חברות שנראות זולות בחברות בינוניות ומטה הופכות ליותר זולות וזה נראה משחק שהוא קשה מדי לתזמן.
    אמנם יש מזומן בקופה אבל מי מחזיק בו? כמה חברה שלא ממש יודעים מה יקרה כמה חודשים קדימה ככה שלטווח ארוך אם החברה תשרוף כסף על ידי רכישות כושלות אז האפסייד יכול להיות נמוך בהרבה מהצפי.

    Reply
    1. מרק Post author

      כן נועם מסכים – מאוד מאכזב. החברה כרגע לא תעשה רכישות לפי דעתי מה שכן יקרה בסבירות גבוהה שהם לא יהיו חברה ציבורית ויתנו הצעת רכש שתהיה נמוכה מהשווי האמיתי
      חשוב לזכור החברה עדיין רווחית, יש לה מזומן, אני גם חושב שעל אף שהביזנס העיקרי שלהם חווה האטה בשנה וחצי האחרונות לא בטוח שמדובר בשינוי מובנה.
      בוא נגיד החברה כנראה תעניין מאוד קרנות הון סיכון פרטיות( PE) ולכן מאוד יכול להיות שההנהלה תקנה את החברה תעשה שיפורים ותמכור אותה

      Reply
  10. עידן

    איפה זה משאיר את בעלי המניות? האם דיברת עם ההנהלה על החלת תוכנית buyback?

    Reply
    1. מרק Post author

      כן דיברתי איתם מספר פעמים
      לפי טענתם בגלל שהם הודיעו בדצמבר על זה שהם שוקלים צעדים הם מנועים מלפעול ומלקנות מניות
      תראה ברור לי שהמספרים הזויים וגם ברור לי שהעסק של Completion Contracts לא שווה 0. הם גייסו בהנפקה 31 מיליון פאונד אפשר להגיד שההנהלה מפגרת לגמרי לחתוך את הכל הקניות ב50 אחוז ועדיין יש ערך בחברה
      מצד שני אני לא בטוח שההנהלה לצידי פה -גם צורת הדיווח שהכל רע מאוששת את זה -נראה שהם רוצים לגרום לתסכול אצל בעלי המניות
      כאשר משקללים את על הדברים שכל אחד יעשה חושבים איך נכון לפעול ואין פה המלצה
      לי ולקפלר יש פוזיציה קטנה בחברה

      Reply
  11. דני

    הצעת רכש ב-25 פני
    בסיכונים רשמת “אני חושב שבמחיר הנוכחי הסיכון העיקרי שההנהלה תתייאש משוק ההון ותהפוך את החברה לפרטית. אומנם נקבל פרמיה כנראה אבל בטח לא כזו שמשקפת את הערך הכלכלי הסביר של החברה”
    מצד אחד הסיכון התממש, מצד שני תמיד נחמד לעשות 30% בחצי שנה כשסיכון מתממש
    תודה

    Reply

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *